I Darwins fodspor

I Darwins fodspor - Evolutionsudstillingen på Zoologisk Museum 

NAFADISE med Peter Gravlund, Zoologisk Museum. Vi mødes i receptionen på Zoologisk Museum kl. 14.00

Dagens foredrag starter kl. 14.15 med en rundvisning ad Tænkestien i Zoologisk Museums nyeste udstilling: Evolution, der fejrer 200 året for Charles Darwins fødsel - og 150 året for hans banebrydende værk om evolution, populært kaldet Om Arternes oprindelse.

Udstillingen sætter spot på de tanker i tiden der prægede Darwin, på de iagttagelser han som ung videnskabsmand gjorde på en flere år lang rejse, og på de observationer som lagde grunden til hans evolutionsteori. En teori hele biologien i dag bygger på som den naturligste ting af verden, men som på Darwins tid var rystende og revolutionerende.

Undervejs kommer vi forbi en rekonstruktion af den trange og lavloftede kahyt, der i 5 år udgjorde Darwins hjem, laboratorium og kontor. Her kan man gå ind, og blandt bøger og søkort få fornemmelsen af de vilkår den unge videnskabsmand måtte arbejde under, efter at han påmønstrede 90-fods-briggen, HMS Beagle, som sejlede ham jorden rundt i årene 1831-36.

Hjemme igen fra sin lange verdensrejse bosatte Darwin sig med kone og børn i Downe syd for London. Vi har opbygget rummet inspireret af Darwins hjem, som det endnu står i England. Det vil således være muligt at tage et kig ind i hans studereværelse med de mange finurlige ting.

Efter rundvisningen samles vi i IND's mødelokale på 2. sal, hvor Peter Gravlund vil fortælle om museets planer og overvejelser omkring opsætningen af udstillingen. Afslutningsvis vil vi tage en fælles diskussion af museums-didaktiske spørgsmål i relation til udstillingen, herunder brugen af museumsbesøg i relation til undervisning.

Arrangementet er åbent for alle interesserede og gratis - men deltagerantallet er begrænset til max. 30.  Ønsker du at deltage, bedes du sende en e-mail til Lene Møller Madsen lmmadsen@ind.ku.dk.