Heldagsseminar på RUC om inquiry-baseret undervisning

Det 24. heldagsseminar om matematikkens og fysikkens fagdidaktik

Inquiry-baseret undervisning ses i stigende grad som et væsentligt og relevant element i matematik- og fysikundervisning. Det dækker over undervisning, hvor eleverne aktivt deltager i undersøgelsesprægede forløb, hvilket stiller lærerne overfor andre udfordringer end mere traditionelt lærerstyret undervisning. Med seminaret ønsker vi at bidrage til en nærmere belysning af hvad disse udfordringer nærmere består i, samt hvad der skal til for at klæde kommende og nuværende folkeskole- og gymnasielærere på til at inddrage inquiry-baserede forløb i undervisningen.

Programmet vil bl.a. omfatte oplæg af prof. Barbro Grevholm, Universitetet i Agder; prof. Konrad Krainer, Alpen-Adria University, og prof. Mogens Niss, Roskilde Universitet.

Deltagelse er som sædvanlig gratis, men vi vil gerne have tilmeldinger senest mandag den 6. oktober, så vi ved, hvor mange der kommer. Skriv til Dorthe Vedel på vedel@ruc.dk eller IMFUFA, NSM, Bygn. 27, Roskilde Universitetscenter, Universitetsvej 1, Postbox 260, 4000 Roskilde

Med venlig hilsen
Morten Blomhøj og Martin Niss