Mobile medier i brobygningen fra Natur- og Biovidenskab til grundskolens naturfag

Ved Torben Ingerslev Roug,  Skoletjenesten LIFE, Københavns Universitet

Bemærk: Seminaret finder sted i August Krogh Bygningen, Universitetsparken 13, 2100 Kbh Ø.
Mødested: I forhallen inden for glasdørene.

Sidste år besøgte mere end 10.000 elever Skoletjenestens øvelser i biologi, fysik, kemi og geografi for 7.-10. klasse på Københavns Universitet. Skoletjenesten arbejder tæt sammen med forskerne på LIFE, NAT og FARMA i udformningen af undervisningsforløb på universitetet, som tilbydes til grundskolerne over hele landet. Alle Skoletjenestens aktiviteter er praktisk eksperimentelt orienterede, hvor der lægges vægt på, at lærerne og eleverne arbejder med emnet både før, under og efter besøget.
Det seneste år har medarbejderne være involveret i et projekt om at genopfinde flere af tilbuddene med brug af mobile medier som iPod touch og smartphones. Hele projektet har til formål at udfolde de undervisningsmuligheder, som ligger i elevernes brug af små håndholdte medier. Vores konkrete eksempel er et forløb om cancerforskning og genteknologi, hvor eleverne bruger blogging, mobiltilpassede hjemmesider, YouTube videoer og online spørgeskemaer sammen med praktiske øvelser i laboratoriet. I seminariet vil I komme til at opleve dele af forløbet på egen krop.
Det konkrete nedslag vil føre frem til en afsluttende diskussion om, hvordan Skoletjenesten stimulerer interessen for naturfagene i en relevant kontekst for en generation, der er vokset op med et online liv i de sociale medier!

Torben Ingerslev Roug, er leder af Skoletjenesten siden 2005, og har en baggrund som Cand. scient. i biologi og meritlærer.

Deltagelse i seminaret er gratis, men vi beder om en tilmelding. Send en mail til indsigt@ind.ku.dk helst senest den 13. september 2011