Fysikkandidaters veje ind i - og udfordringer i mødet med arbejdslivet

Ved Trine Louise Brøndt Nielsen

Trine vil på dette INDsigt-seminar præsentere resultater fra sit speciale, der er en undersøgelse af fysikkandidaters overgang til arbejdslivet.

I oplægget vil Trine præsentere de væsentligste analyser fra en spørgeskemaundersøgelse blandt kandidater på Niels Bohr Instituttet, hvor nyuddannede kandidater fra fysik får arbejde, herunder kandidaternes oplevelse af hvordan de kompetencer de har med fra fysikuddannelsen matcher deres jobprofil samt deres tilbageblik på uddannelsen.

Undersøgelsen har vist at der findes et dilemma relateret til at fysik-uddannelsen både skal uddanne kandidater til forskningsverdenen og til arbejdsmarkedet uden for universitetet. Overordnet konkluderes at uddannelsen ruster de studerende godt til arbejdsmarkedet men at jobmuligheder og karriere er emner som skal italesættes på uddannelsen og at uddannelsen ved at fokusere og klargøre sit formål, kan ruste de studerende endnu bedre til arbejdsmarkedet.

Gennem en præsentation af analyserne vil Trine invitere til en diskussion af, hvad vi kan lære af de tidligere kandidaters erfaringer og i hvilket omgang fysik bør revidere uddannelsen på baggrund af undersøgelsen.

Undersøgelsen er det første studie af sin art, og vi håber på at studerende, undervisere, uddannelsesplanlæggere og andre med interesse for området vil deltage i seminaret.

På baggrund af sit speciale er Trine blevet citeret i Magisterbladet den 17. januar 2014: Fysikere snubler i tværfaglige projekter, og i Uni-avisen: Projektarbejde overrasker nyuddannede fysikere.

Deltagelse i seminaret er gratis men vi beder om en tilmelding senest 30. januar 2014: INDsigt - tilmelding