Nyt sommerkursus i science kommunikation til kandidatstud. – Københavns Universitet

Institut for Naturfagenes Didaktik > Nyheder > Nyheder 2016 > Nyt sommerkursus i sci...

15. februar 2016

Nyt sommerkursus i science kommunikation til kandidatstud.

Vil du blive klogere på hvordan naturvidenskab kommunikeres og formidles, og ønsker du selv at blive bedre til det i samarbejde med studerende fra andre fagligheder og fra udlandet?

Så skulle du se nærmere på det nye sommerkursus på 7,5 ECTS point som udbydes i samarbejde mellem SCIENCE, SUND og HUM. Ansøgningsfrist er 1. april 2016.

Kurset hedder "Science Communication in Theory and Practice" og har både en teoretisk og praktisk del. I den teoretiske del analyseres kommunikation om komplekse naturvidenskabelige problemstillinger. I den praktiske del arbejder studerende sammen på tværs af fag om at producere naturvidenskabelige kommunikationsprodukter som fx korte film, podcasts, artikler og tilhørende aktivitet på sociale medier.

De praktiske aktiviteter tager afsæt i fem temaer der sætter fokus på forskellige afspekter af naturvidenskabens og naturvidenskabsformidlings rolle i samfundet:

  • Images of scientists,
  • Disaster communication,
  • Climate change,
  • Controversies and noise campaigns,
  • Biotech and society. 

Kurset er internationalt og foregår de første to uger af august som en intensiv sommerskole på fuld tid. Forinden denne er der et obligatorisk onlineforløb i juli på deltid. Ansøgningsfrist er 1. april 2016.

Læs mere på www.ind.ku.dk/sci-comm.