Richard Ipsen

Richard Ipsen

Professor

  • Mejeri, kød og planteproduktteknologi

    Levnedsmiddelbygning, Bygning: 74-5-R577

    1958 Frederiksberg C

    Telefon: +45 35 33 32 25Fax: +45 35 33 31 90

Mit forskningsfelt er fokuseret på at forstå, hvordan molekylære egenskaber og interaktioner bestemmeer den endelige kvalitet af et produkt. Mit fokus er på teksturen og mikrostrukturen af mejeriprodukter.

Primære forskningsområder

  • Funktionalitet af mælkeprotein
  • Ændring af de funktionelle egenskaber ved hjælp af enzymatiske eller andre behandlinger
  • Geleringsegenskaber og grænsefladeegenskaber
  • Reologi og mikrostruktur af mejeriprodukter
  • Interaktioner mellem mælkeproteiner og exopolysaccharider (EPS)
  • Interaktioner mellem mælkeproteiner og andre proteiner i fødevaren
  • Funktionalitet af ost (smeltning)
  • Hvordan struktur af maden påvirker mæthed

Undervisnings- og vejledningsområder

Kursus ansvarlig for følgende kurser:

  • Dairy Product Technology 1

Desuden er involveret i:

  • Molecular and functional properties of milk
  • Dyrs ernæring og præstation


Vejledning af > 150 B Sc og M Sc studerender, næsten alle i samarbejde med industrien.
Vejledning af ph.d.-studerende: 75 i alt, 3 på nuværende tidspunkt, medvejledning af 8 ph.d.-studerende

Deltagelse og håndtering af skræddersyede kurser til industrien

ID: 4231815