Fysikundervisningen på stx efter gymnasiereformen 2005

- En undersøgelse af, i hvor høj grad gymnasiereformens krav og intentioner ses omsat til praksis i fysikundervisningen i det almene gymnasium

Specialeforsvar ved Jonas Biørn

Specialet er en undersøgelse af forholdene i fysikundervisningen på det almene gymnasium, stx, i lyset af de ændringer, reformen 2005 har betydet for faget både indholdsmæssigt og strukturelt.

Forsvaret vil være en gennemgang af de vigtigste resultater fra undersøgelsen, herunder en beskrivelse af lærernes vægtning af forskellige arbejdsmetoder i undervisningen, lærernes erfaringer med den øgede fokus på flerfaglighed og indførelsen af det obligatoriske Fysik C.
Stærke og svage sider ved reformens intentioner, således som fysiklærerne ser dem, og i hvor høj grad reformteksternes regler og anbefalinger efterleves, vil blive behandlet.
Rammen herom vil være en omtale de metoder, der er blevet anvendt i undersøgelsen og en afsluttende perspektivering og diskussion af resultaterne.

Vejleder: Jens Dolin

Forsvaret finder sted i "Palaver Hall", Institut for Naturfagenes Didaktik, Øster Voldgade 3, 1350 Kbh. K. Se kort og info i boksen til højre.