Underviseres digitale undervisningskompetencer post-corona

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

Underviseres digitale undervisningskompetencer post-corona. / Stenalt, Maria Hvid; Nøhr, Liv; Løkkegaard, Emil Bøgh ; Mathiasen, Helle.

In: Læring og Medier, Vol. 15, No. 27, 2023.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Stenalt, MH, Nøhr, L, Løkkegaard, EB & Mathiasen, H 2023, 'Underviseres digitale undervisningskompetencer post-corona', Læring og Medier, vol. 15, no. 27. <https://tidsskrift.dk/lom/article/view/134150/180863>

APA

Stenalt, M. H., Nøhr, L., Løkkegaard, E. B., & Mathiasen, H. (2023). Underviseres digitale undervisningskompetencer post-corona. Læring og Medier, 15(27). https://tidsskrift.dk/lom/article/view/134150/180863

Vancouver

Stenalt MH, Nøhr L, Løkkegaard EB, Mathiasen H. Underviseres digitale undervisningskompetencer post-corona. Læring og Medier. 2023;15(27).

Author

Stenalt, Maria Hvid ; Nøhr, Liv ; Løkkegaard, Emil Bøgh ; Mathiasen, Helle. / Underviseres digitale undervisningskompetencer post-corona. In: Læring og Medier. 2023 ; Vol. 15, No. 27.

Bibtex

@article{2ae9fda15617485381e3a346d0b1d039,
title = "Underviseres digitale undervisningskompetencer post-corona",
abstract = "Digitale teknologier antages at kunne underst{\o}tte universitetsstuderendes l{\ae}ring. Dette fokus manifesterer sig ligeledes i universitetsstrategier, hvor der opstilles m{\aa}l om, at digitale teknologier bruges til at st{\o}tte de studerendes l{\ae}ring. Dette stiller krav til underviseres digitale undervisningskompetencer. I denne artikel formidles et forskningsprojekt, der har til form{\aa}l at unders{\o}ge, om undervisere post-corona har de n{\o}dvendige digitale undervisningskompetencer til at st{\o}tte universitetsstuderendes l{\ae}ring. Artiklen formidler de centrale fund fra et mixed methods studie p{\aa} et dansk universitet med 399 respondenter. Vi finder, at undervisere f{\o}ler sig fortrolige med onlineundervisning, men at de kun i mindre grad benytter sig af studentercentrede undervisningselementer i praksis. Vi konkluderer, at der er behov for fortsat kompetenceudvikling, og at udviklingen af kompetencer er s{\ae}rlig afh{\ae}ngig af praktisk erfaring, herunder dialog med kolleger og studerende. Endvidere er der behov for at identificere og udvikle viden om, hvordan og hvorvidt underviseres sanseinput kan underst{\o}ttes online. ",
author = "Stenalt, {Maria Hvid} and Liv N{\o}hr and L{\o}kkegaard, {Emil B{\o}gh} and Helle Mathiasen",
year = "2023",
language = "Dansk",
volume = "15",
journal = "L{\ae}ring og Medier",
issn = "1903-248X",
publisher = "Statsbiblioteket",
number = "27",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Underviseres digitale undervisningskompetencer post-corona

AU - Stenalt, Maria Hvid

AU - Nøhr, Liv

AU - Løkkegaard, Emil Bøgh

AU - Mathiasen, Helle

PY - 2023

Y1 - 2023

N2 - Digitale teknologier antages at kunne understøtte universitetsstuderendes læring. Dette fokus manifesterer sig ligeledes i universitetsstrategier, hvor der opstilles mål om, at digitale teknologier bruges til at støtte de studerendes læring. Dette stiller krav til underviseres digitale undervisningskompetencer. I denne artikel formidles et forskningsprojekt, der har til formål at undersøge, om undervisere post-corona har de nødvendige digitale undervisningskompetencer til at støtte universitetsstuderendes læring. Artiklen formidler de centrale fund fra et mixed methods studie på et dansk universitet med 399 respondenter. Vi finder, at undervisere føler sig fortrolige med onlineundervisning, men at de kun i mindre grad benytter sig af studentercentrede undervisningselementer i praksis. Vi konkluderer, at der er behov for fortsat kompetenceudvikling, og at udviklingen af kompetencer er særlig afhængig af praktisk erfaring, herunder dialog med kolleger og studerende. Endvidere er der behov for at identificere og udvikle viden om, hvordan og hvorvidt underviseres sanseinput kan understøttes online. 

AB - Digitale teknologier antages at kunne understøtte universitetsstuderendes læring. Dette fokus manifesterer sig ligeledes i universitetsstrategier, hvor der opstilles mål om, at digitale teknologier bruges til at støtte de studerendes læring. Dette stiller krav til underviseres digitale undervisningskompetencer. I denne artikel formidles et forskningsprojekt, der har til formål at undersøge, om undervisere post-corona har de nødvendige digitale undervisningskompetencer til at støtte universitetsstuderendes læring. Artiklen formidler de centrale fund fra et mixed methods studie på et dansk universitet med 399 respondenter. Vi finder, at undervisere føler sig fortrolige med onlineundervisning, men at de kun i mindre grad benytter sig af studentercentrede undervisningselementer i praksis. Vi konkluderer, at der er behov for fortsat kompetenceudvikling, og at udviklingen af kompetencer er særlig afhængig af praktisk erfaring, herunder dialog med kolleger og studerende. Endvidere er der behov for at identificere og udvikle viden om, hvordan og hvorvidt underviseres sanseinput kan understøttes online. 

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 15

JO - Læring og Medier

JF - Læring og Medier

SN - 1903-248X

IS - 27

ER -

ID: 336818023