18. april 2024

Hæder til professor Kristine C. Harper: Udnævnt til AAAS Fellow 

Pris

Professor Kristine C. Harper modtager fornem hæder for sit bidrag til videnskabens og geoengineeringens historie.  

Kris Harper
Kris Harper bliver en del af den 150. årgang af AAAS Fellows.

American Association for the Advancement of Science - AAAS - har valgt professor Kristine C. Harper til at være en del af 2023-årgangen af AAAS Fellows. 

Non-profit-organisationen AAAS er verdens største generelle videnskabelige selskab og udgiver af Science-tidsskrifterne. Siden 1874 har foreningen valgt AAAS Fellows – en udmærkelse, der hædrer personer, som gør en særlig indsats, der fremmer videnskaben.

Kristine C. Harper bliver en del af den 150. årgang af AAAS Fellows for hendes bidrag til videnskabens og geoengineeringens historie, lyder det i begrundelsen fra AAAS.  

"Jeg er beæret over at være udvalgt som AAAS Fellow. og slutte mig til de mange fremtrædende forskere, som har ydet enestående bidrag til det mangefacetterede videnskabelige samfund, siger Kristine C. Harper om udnævnelsen.  

Kristine C. Harpers historiske forskning ligger i krydsfeltet mellem videnskabshistorie, teknologihistorie og miljøhistorie fra slutningen af det 19. til det 20. århundrede, med særlig vægt på den kolde krig.

Hendes seneste monografi, Make it Rain: State Control of the Atmosphere in Twentieth Century America, handler om den amerikanske stats indflydelse på forsøget på bevidst at kontrollere atmosfæriske processer til militære og diplomatiske formål. 

Legemliggør videnskabelig ekspertise 

Denne seneste årgang af AAAS Fellows består af 502 forskere, ingeniører med flere på tværs af 24 AAAS-sektioner. De modtager alle et certifikat og en rosetnål og fejres på et forum den 21. september 2024. Den aften fejrer AAAS også programmets 150 års jubilæum. 

"Nu hvor vi fejrer 150-års jubilæum for AAAS Fellows, er AAAS stolte af at anerkende de nyvalgte personer," udtaler Sudip S. Parikh, Ph.D., administrerende direktør i AAAS og executive publisher af Science-tidsskrifterne. 

"Denne årgang legemliggør videnskabelig ekspertise, fremmer tillid til videnskab i alle de samfund, de tjener, og leder den næste generation af forskere, mens de fremmer videnskabelige resultater." 

De nye Fellows slutter sig til navne som Alondra Nelson, Harold F. Linder-professor ved Institute for Advanced Study og tidligere viceassistent for præsident Joe Biden og fungerende direktør for Det Hvide Hus' kontor for videnskabs- og teknologipolitik; Mae Jemison, den første sorte kvinde i rummet; Steven Chu, nobelpristager i fysik i 1997, der fungerede som den 12. amerikanske energiminister; W. E. B. Dubois, der betragtes som grundlæggeren af amerikansk sociologi; Ellen Ochoa, astronaut-veteran og Johnson Space Centers første latinamerikanske direktør; Grace Hopper, pioner inden for computersoftwareudvikling og programmeringssprog; og Vint Cerf, der var med til at designe TCP/IP-protokollerne og internettets arkitektur.  

Kontakt

Kristine Cecile Harper
Professor
Institut for Naturfagenes Didaktik
kch@ind.ku.dk

Emner