Med kunsten i naturen – undervisningsforløb på Louisiana

INDsigt FYSISK ved Elisabeth Bodin og Louise Hauerberg, Louisiana

Naturen er alle vegne: udenfor, over, under og inden i os. Kunsten kan give dig tid og ro til at udforske og tænke over naturen - lige fra edderkopper og blomsterknopper til isbjerge og planeter i rummet. Kunsten er et sprog, du kan bruge til at fortælle andre mennesker, hvad du synes er smukt, hvad der skræmmer eller undrer dig i naturen.

Sådan lyder lidt af indledningen fra en ny bog, der er skrevet til børnehavebørn og grundskolens yngste elever. Bogen samler tankerne fra projektet Med kunsten i naturen - et længerevarende undervisningsforløb, hvor grundtanken er, at lade kunsten inspirere til nye og anderledes måder at opleve og undersøge naturen med alle sanserne.

Hver klasse eller børnegruppe besøger Louisiana tre gange og arbejder med tre forskellige temaer: ’naturens materialer’, ’naturens kræfter’ og ’naturens (vild)veje’. Efterfølgende tager Louisianas kunstformidlere ud på skolen eller børnehaven, og alle hjælpes ad med at lave grønne laboratorier for skolens andre elever eller børnehavebørn. Hele forløbet slutter med en stor familiedag på Louisiana, hvor unge kunstnere står for workshops, og børnene kan invitere deres familie med til en dag i kunstens og naturens tegn.

Projektet har løbet over to år fra 2020-2022 og er støttet af Villum Fonden med et ønske om at udvikle et nyt fast undervisningstilbud på Louisiana. På seminaret vil vi præsentere og diskutere erfaringer fra projektet:

Læs mere om projektet: https://louisiana.dk/louisiana-learning/laengerevarendeforloeb/med-kunsten-i-naturen/ 

Deltagelse i INDsigt-seminarrækken gratis. Vi vil gerne have din  tilmelding  senest torsdag den 20. oktober, så vi kan forberede seminaret bedst muligt.