Dilemmahistorier som analyse- og formidlingsgreb i udstilling om produktionsdyr

INDsigt ved Nathalia Brichet, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, KU

OBS: sted Frederiksberg Campus

I takt med en stadig større opmærksomhed på de økologiske kriser vi står overfor og krav til en bæredygtig fødevareproduktion, problematiseres den store danske animalske produktion. Dette giver anledning til nye og svære spørgsmål: Hvordan kan og skal det danske landskab se ud fremover? Skal vi i Danmark fortsætte den stort skalerede, yderst effektive og optimerede husdyrproduktion, eller skal vi nedjustere og producere i mængder og på måder, der er mere skånsomme overfor natur og dyr?

Sådanne spørgsmål og mulige svar har vi arbejdet med i det tværvidenskabelige forskningsprojekt Cattle Crossroads. Researching Danish livestock production for the future. Et af forskningsprojektets resultater er udstillingen Produktionsdyr. Et galleri for det muliges kunst, som breder sig over et nyrenoveret 220 m2 loftsrum på Frederiksberg Campus.

 I udstillingen sætter vi fokus på det systematiske arbejde og de konstante afsøgninger efter nye tekniske løsninger, som en stor og effektiv husdyrproduktion kræver. Men også på de udfordringer som følger af en sådan intensitet, i form af produktionssygdomme, antibiotikaresistens, zoonoser og velfærdsproblemer. Det effektive husdyrbrug er det muliges kunst og en balanceakt, som til stadighed kan og bør diskuteres – udstillingen ønsker at bidrage til sådan et åbent refleksionsrum.

På dette INDsigt-seminar mødes vi først på Grønnegårdsvej 7, 1 sal til venstre, i den Zoologiske Samling, hvor Nathalia præsenterer tanker bag udstillingen (se kort). Dernæst går vi sammen over i udstillingen på Grønnegårdsvej 8, hvor Nathalia viser rundt. Dagen afsluttes med fælles diskussion og overvejelser over udstillingsmediet til at skabe rum for debat og refleksion af svære dilemmaer.

For mere info: Produktionsdyr: et galleri for det muliges kunst – Københavns Universitet

FIND VEJ: https://maps.app.goo.gl/rg5cbyVPny2uLvau8 

Tilmelding: Tilmeldingsskema