5. april 2024

Ansøg fra 1. maj: Få nye muligheder med en kandidat i STEM-undervisning 

Uddannelse

Ansøg mellem 1. og 15. maj 2024 og byg videre på din læreruddannelse med en praksisnær kandidat, der åbner døre.  

På kandidaten arbejder studerende praksisnært med at omsætte den nyeste frontforskning til undervisning, fortæller studieleder Jesper Bruun.  
På kandidaten arbejder studerende praksisnært med at omsætte den nyeste frontforskning til undervisning, fortæller studieleder Jesper Bruun.  

Vil du være med til at ruste børn og unge til nogle af tidens mest komplekse samfundsproblemer inden for fx klima, AI og genteknologi?  

Med en kandidatuddannelse i STEM-undervisning (Science, Technology, Engineering & Mathematics) bliver du i stand til at bringe den nyeste naturvidenskabelige forskning i øjenhøjde med børn og unge – både i klasselokalet eller i helt nye sammenhænge.   

Kandidaten i STEM-undervisning er en overbygning på din læreruddannelse,” forklarer studieleder Jesper Bruun, lektor på Institut for Naturfagenes Didaktik.  

“Det er en kandidatgrad, som giver dig helt nye muligheder - både i din undervisning som lærer og i helt nye roller.”  

En bred vifte af jobs 

Det første hold af kandidater blev færdige i 2020. I dag besidder de en bred vifte af jobs - både på grundskoler, professionshøjskoler, kommuner og videnscentre.  

“Som færdig kandidat kommer du ud med nogle kompetencer, der kan komme i spil mange forskellige steder,” siger Jesper Bruun.  

“Der er kandidater, som bliver i grundskolen og kan få roller som fx naturfagsvejledere. Nogen bliver konsulenter, mens andre underviser kommende lærere eller går efter en forskerkarriere.” 

Fra frontforskning til undervisning 

På kandidaten arbejder studerende praksisnært med at omsætte den nyeste frontforskning til undervisning, fortæller Jesper Bruun.  

“Den ene dag hører du om helt ny viden fra fx en klimaforsker. Den anden dag lærer du om den seneste viden inden for didaktik. Og en tredje dag står du i klasselokalet og afprøver den undervisning, du har lavet ved at kombinere de to,” siger studielederen.  

“På den måde får vi hele tiden afprøvet teorien i praksis.” 

 

Undervis ved siden af studiet 

Kandidatuddannelsen er designet til at være tilgængelig uanset, hvor i landet du bor. Undervisningen foregår både online, i regionen hvor du bor, samt i Odense på planlagte dage. Og hvis du allerede har et lærerjob, du holder af, kan du tage uddannelsen som en erhvervskandidat, hvor du studerer ved siden af arbejdet.  

“Som erhvervskandidat får du fornyet din faglighed og din undervisning fra den første dag. Når du underviser ved siden af uddannelsen, kan du afprøve dine nye værktøjer med det samme,” siger Jesper Bruun. 

Læs mere om uddannelsen og ansøg om optagelse her

Alumner fortæller: Læs her, hvad færdige kandidater i STEM-undervisning har fået ud af uddannelsen

Alumne Kastem. Hans-Christian: Jeg vil præge udvikling af naturfag i Danmark

Marie-Louise: Jeg var sulten efter at udvikle mig

simonSimon: Det fede er at tænke kreativt på tværs af fag 


anjaAnja: Det har åbnet en verden af muligheder 

Emner