31. december 2018

Forskningsbevilling fra Novo Nordisk fonden sætter fokus på talent og overgangen til arbejdslivet

LogoTo forskningsprojekter på IND satte perioden 2014-2018 fokus på studerendes veje gennem deres universitetsuddannelser. Forskningsprojekterne indgik som et væsentligt bidrag til instituttets forskning i universitetspædagogik på de naturvidenskabelige uddannelser.

Bjørn Friis JohannsenHvordan gøres og produceres talent på naturvidenskabelige uddannelser

Med Bjørn Friis Johannsen i spidsen blev  begrebet talent belyst i forhold til flere af det Natur- og Biovidenskabelige fakultets uddannelser. Projektet bidrog til at skabe ny viden om, hvordan de naturvidenskabelige uddannelser bruger talentbegrebet i forhold til masseuniversitetets undervisning i naturfagene. Projektet blev påbegyndt marts 2014.

Henriette Tolstrup HolmegaardFra studerende til ansat

Det andet projekt havde Henriette Tolstrup Holmegaard i spidsen og fokuserede på studerendes overgange til arbejdslivet. Forskningsprojektet tog udgangspunkt i udvalgte tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, og fulgte gennem et længdesnitsdesign, de studerendes veje ud i arbejdslivet, og de udfordringer de støder på undervejs. Projektet blev påbegyndt den 15. december 2014.

Lars UlriksenLene Møller MadsenProfessor Lars Ulriksen og lektor Lene Møller Madsen var tilknyttet begge forskningsprojekter, som blev afsluttet i 2018.