Kursus for specialevejledere
Tid og datoer for kurset:
(kurset løber over 1 1/2 dag med gruppeaktivitet i mellemperioden):
-
18. november 2010 kl. 9-16
-
Venligst reserver dagen 6. januar 2011 til kollegavejledning
-
8. februar 2011 kl. 9-12
Tilmeldingsdato:
Tilmelding til dette kursus skal ske senest den 25. oktober 2010.
Tilmeldingsdato er overskredet
Kursusansvarlig: Camilla Rump
Kursussekretær: Marianne Grønholdt
Kurset retter sig mod ansatte ved FARMA, LIFE, NAT og SUND som fungerer som specialevejledere. Kurset har et omfang af i alt 1½ dag plus hjemmearbejde, i alt svarende til 1,5 ECTS-point, således at der er en hel dags kursus, en mellemperiode, og en halv dags kursus, hvor deltagerne i mellemperioden skal gennemføre gensidig kollegavejledning. Det er derfor vigtigt at deltagerne fungerer som specialevejledere på det tidspunkt, hvor kurset gennemføres.
Mål
Kurset sigter mod følgende kompetencemål:
- Deltageren kan varetage specialevejledning på en måde, som støtter de specialestuderendes faglige udvikling, og giver de studerende bedst mulige betingelser for at gennemføre specialeforløbet inden for de fastsatte tidsmæssige rammer og i forhold til specialets kompetencemål.
- Deltageren kan i vejledningen trække på en vifte af forskellige teknikker.
- Deltageren kan indgå i kollegavejledning, både som vejledt og som vejleder på en måde som støtter refleksion over og udvikling af egen vejledningspraksis
- Deltageren kan indgå i diskussion af og udvikling af specialevejledningen på deltagerens institut og fakultet, og kan i denne diskussion trække på teoretisk funderede begrundelser og hensyn
Struktur og indhold
Kurset falder i tre dele:
- En introduktion til kurset i specialevejledning. Den første dag sættes der fokus på de specialestuderendes typiske problemstillinger, på at give formativ skriftlig feedback, samt at deltagerne lærer at gennemføre kollegavejledning. Disse temaer danner rammen om deltagernes arbejde i mellemperioden. Formen er en vekslen mellem øvelser, diskussioner i plenum og teoretisk opsamling og oplæg. (Varighed: 1 dag.)
- En mellemperiode hvor deltagerne i grupper af tre gennemfører gensidig kollegavejledning i specialevejledning. Kollegavejledningsgrupperne sammenfatter hovedpunkter fra kollegavejledningen som indgår i arbejdet på den sidste del. (Varighed: tre gange gensidig vejledning med et formøde og en efterbearbejdning. Anslået: 8 timer)
- En afsluttende del hvor deltagernes viden og erfaringer fra mellemperioden inddrages i arbejdet med at formulere mål og fokuspunkter for specialevejledning. Der arbejdes med vejledningsteknikker og faser i vejledningen. Dagen og kurset afsluttes med formulering af individuelle udviklingsmål. (Varighed: ½ dag.)