Evaluering af Myrejagten

Myrejagten er et Citizen Science projekt, som blev gennemført af Statens Naturhistoriske Museum i 2017 - 2019.

I Myrejagten udforskede familier myrernes kostvaner ved at udsætte lokkemad, indsamle lokkemaden og tælle antallet af myrer ved hver slags lokkemad og lokalitet. De indsamlede resultater er blevet samlet i en database, så forskerne kan undersøge myrers foretrukne føde i Danmark, og sammenligne med myrer i hele verden. Der var også mulighed for at indsende myrerne til museet, hvor forskerne så har artsbestemt dem. Indsendte myrer vil efterfølgende indgå i Statens Naturhistoriske Museums entomologiske samling.

Naturfagenes evaluerings- og udviklingscenter (NEUC) har stået for at designe og gennemføre en evaluering af Myrejagten.

Evalueringens formål

Formålet med evalueringen var at undersøge familiers motivation for og interesse i at deltage i Citizen Science-projekter.

Evalueringens resultater

Projekter som Myrejagten, der medinddrager frivillige borgere, skaber tættere forbindelse mellem videnskab og befolkning. Desuden viser evalueringen, at Citizen science (borgervidenskab) rummer store potentialer for at engagere familier i naturen og naturvidenskab.

Hent rapporten på NEUCs hjemmeside.

Projektholder

Statens Naturhistoriske Museum

Projektgruppe

Nana Quistgaard (Astra)

Dorte Christiansen Elmeskov (IND)

Projektperiode

2017 - 2019